Mottó


Mind ügyvédként, mind hivatalos közbeszerzési tanácsadóként számtalanszor találkozom azzal az ügyfél által tett kijelentéssel, hogy „ha ezt tudtam volna akkor, amikor szerződtem”.

Bizony sok élethelyzetet megoldana, és kevesebb problémát vetne fel, ha kérdéseikkel, aggályaikkal még a kötelezettségvállalást megelőzően szakemberhez fordulnának.

Egy-egy szerződés előkészítése során az ügyvéd előre jelezni tudja a szerződő feleknek az eset kapcsán jelentkező problémákat, már erre figyelemmel, ezek kiküszöbölése érdekében készíti elő az adott kötelmi jogviszony részletszabályozását.

A pályázatok megírása, előkészítése során is érdemes már hivatalos közbeszerzési tanácsadóhoz fordulni annak érdekében, hogy a Kbt. hatálya alá tartozás, az egybeszámítási szabályok, kivételi körök vagy akár a beszerzési tárgyak csoportképzése pontosan definiálásra kerüljön. Mindig szem előtt kell tartani egy-egy pályázat kapcsán, hogy a közbeszerzési eljárások lebonyolításának elmaradása, vagy az egybeszámítási szabályok téves alkalmazása révén „megúszott” közbeszerzések szabálytalansági eljárást vonnak maguk után, amely a megítélt támogatás részben, vagy teljes mértékben történő visszafizetését eredményezheti.

Kapcsolat


Dr. Karsai Éva

egyéni ügyvéd

6726 Szeged, Déryné u. 14.

+36 30 659 0863

drkarsaieva@kozbeszerzesi-tanacsado.hu

Küldjön üzenetet

Aktualitások


Elindult a Core szerződésnyilvántartó rendszer

2018. január 1-vel elindult a Közbeszerzési Hatóság által működtetett nyilvános elektronikus szerződéstár, a CoRe.

 

A CoRe a szerződések adatainak feltöltése és tárolása vonatkozásában a Közbeszerzési Adatbázist váltja fel. Ez azt jelenti, hogy a szerződéseket és azok adatait a Kbt. 43. § (1) bekezdés c), d) és f) pontjaira is tekintettel 2018. január 1-től kezdődően a CoRe-ban kell közzétenni. 

jogszabály módosítás

Az elektronikus közbeszerzés bevezetése azonban áprilisra tolódott.

SAP

SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése

Tovább olvasom

Közbeszerzési értékhatár alatti beszerzések

Tovább olvasom


További aktualitások